fbpx

@EDIȚIA 11 – CLASA: Yoga meets Pilates

Yoga meets Pilates

Clasa Yoga meets Pilates este inclusă în biletul Agenda Bio

Yoga și Pilates sunt activități lente, care se practică desculț pe saltea, cu tehnici și scopuri diferite, dar care se completează foarte bine. În cadrul acestei clase este propus un flow care îmbină armonios elemente din yoga și pilates pentru a te bucura de beneficiile ambelor practici în timp ce detoxifiezi organismul, calmezi mintea și aduci echilibru în corp, minte și suflet. Yoga este practicată de 4-5000 de ani și își are originea în India, fiind un sistem complex, bazat nu numai pe exercițiile fizice, ci și pe respectarea unor anumite reguli morale, respirație, concentrare și meditație. Pilates a fost inventat de către Joseph Pilates (n. 1883) în urmă cu aproximativ 100 ani și se bazează pe întărirea “powerhouse” sau centrul corpului – în special zona abdomenului. Clasa este destinată tuturor participanților (indiferent de nivelul lor de fitness) și, practicat în mod regulat, are numeroase beneficii printre care:

  • întărește tot corpul;
  • crește flexibilitatea;
  • îmbunătățește postura;
  • ajută la detoxifierea corpului;
  • crește eficiența respirației
  • echilibrează sistemul nervos.

Această sesiune se bazează pe calitate, nu cantitate; control, nu inerție; pe concentrare, respirație profundă, aliniament. Vor fi  folosite atât asane din Yoga, cât și exerciții clasice din Pilates, și câteva elemente de fitness, toate adunate într-un flow lent și energizant în același timp.

Când? Duminică, 9 septembrie 2018, de la ora 17:00 (durata: 1 oră și jumătate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), în cadrul evenimentului Agenda Bio, în sala Mare.

Cât? Participarea la această clasă este inclusă în biletul de intrare la întreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa se desfășoară în cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viață sănătos și fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet în valoare de 8 lei/persoană/zi. Biletul se poate achita doar numerar, la intrare și permite accesul în zonă de târg, cu degustări și testări de produse, în zona de restaurant vegetarian și la toate activitățile din clădire (seminarii de dezvoltare personală și nutriție, sesiuni de yoga). Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga/prosop lung/izopren și haine comode. Deoarece locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii în avans, completând formularul de aici:

Formular de înscriere

Cine susține clasa?

 Anca Nedu instructor certificat aerobic-fitness

 Anca Nedu este instructor certificat aerobic-fitness de peste 2 ani și este pasionată de practicile body&mind.
“Corporatistă” preocupata de un stil de viață sănătos și activ, Anca este dependentă de mișcare. A inceput cu antrenamente low-impact realizate în fiecare seară în propria sufragerie, a absolvit un curs intensiv de intructor aerobic-fitness, dar într-o zi de iarnă s-a îndrăgostit iremediabil de yoga.
Este atrasa de toate programele de tip body&mind (Yoga, Pilates, Tai’Chi), motiv pentru care a experimentat foarte mult în această sferă, fiind prezentă și la evenimente și workshopuri de profil, precum: Festivalul de Yoga (2016), ABC Fitness Convention (2016), Cursul de yoga Art of Living (2017), Ziua Internaționala Yoga (2017), Corex & Postural Training workshop (2017), Festivalul de Yoga (2017). În prezent studiază pentru a deveni instructor de Yoga 200h, curs acreditat Yoga Alliance și predă Pillates la Studio Universul.