fbpx

@EDIȚIA 10 – CLASA: Yoga pentru mobilitate și flexibilitate

Clasa Yoga pentru mobilitate și flexibilitate este inclusă în biletul Agenda Bio

“Nu sunt suficient de flexibil pentru a practica yoga” Am auzit asta destul de des la cei care încă nu au început să practice yoga. S-ar putea să fi gândit și eu acest lucru dupa prima mea clasa de yoga.
Între timp mi-am dat seama că tocmai inflexibilitatea este eficiența într-o sesiune de yoga. Ea ne face să simțim mai bine intinderea și să simțim cum lucrăm muschii în timpul asanelor.
Este important să înțelegeți că în yoga, spre deosebire de multe alte activități fizice, scopul nu este de a sta în posturi “perfecte”, ci de a simți întinderea și respirația profundă, astfel încât corpul și mintea să se simtă echilibrate și destinse după clasa de yoga.
Flexibilitatea nu are absolut nimic de-a face cu valoarea noastra de sine. Doar pentru că cineva este mai flexibil, nu îl face “mai bun” de practicat yoga. Fiecare persoana are propriul punct de plecare în ceea ce privește flexibilitatea și înainteaza în practica din acel punct. Încearcă să nu te compari cu persoana de lângă tine. E pe drumul ei. Alegeti ca timpul petrecut pe covorașul de yoga sa fie o ocazie de a vă întoarce la interiorul vostru și de a respire cat mai constient.
Cu toții avem nevoie de mai multa mobilitate și flexibilitate în viața de zi cu zi și aceasta poate fi dobândita printr-o practica constanta de yoga.

Beneficiile acestei sesiuni de yoga:
-îmbunatățirea mobilitatii
-deschiderea șoldurilor
-îmbunătățirea echilibrului
-întărirea mușchilor
-îmbunătățirea stării de spirit

Practicarea posturilor de yoga de la prima ora a dimineții ne oferă o modalitate de a ne limpezi mintea si de a ne pregăti corpul pentru o noua zi.

Când? Duminică, 24 iunie 2018, de la ora 11:00 (durata: 1 oră și jumătate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), în cadrul evenimentului Agenda Bio, în sala Mare.

Cât? Participarea la această clasă este inclusă în biletul de intrare la întreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa se desfășoară în cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viață sănătos și fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet în valoare de 8 lei/persoană/zi. Biletul se poate achita doar numerar, la intrare și permite accesul în zonă de târg, cu degustări și testări de produse, în zona de restaurant vegetarian și la toate activitățile din clădire (seminarii de dezvoltare personală și nutriție, sesiuni de yoga). Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga/prosop lung/izopren și haine comode. Deoarece locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii în avans, completând formularul de aici:

Formular de înscriere

 

Cine susține clasa?

Adela Spulber: “Practic yoga de 3 ani de zile și m-am certificat ca profesor de yoga (200HR TTC) în luna Mai 2017 la School Yoga Institute in Bali. Dragostea mea pentru yoga ”s-a înfiripat” la clasa Marianei Dragan. Energia blânda a Marianei m-a făcut să înțeleg că iubirea și acceptarea pe care o căutăm în exterior la ceilalți se află în interiorul meu și că eu sunt singura responsabilă de a-mi furniza tot ce simt ca îmi lipsește. Yoga pentru mine înseamna mai mult decat practicarea asanelor. Prin yoga am descoperit starea de echilibru interior, pace, fericire, recunoștință, binecuvantare și iubire. Am invățat să renunț la control și să accept viața așa cum este ea. Am învățat să am încredere în mine și în oamenii din jurul meu. Am învățat că nu există competiție și concurență, fiecare este unic, frumos si are drumul sau in viata. Intentia mea ca profesor de yoga este de a ghida practicantii spre a descoperi ceea ce au mai frumos in interiorul lor, sa isi indrepte privirea catre suflet, să își înțeleagă mintea, să se iubească și să se accepte cu umbre și lumini. De curand am deschis studioul Ahimsa Yoga în București cu intenția de a aduce echilibru, armonie și fericire oamenilor din orașul în care locuiesc. Doresc să contribui cu o vibrație mai bună în acest spațiu. Sunt un om optimist si cred într-o lume noua, mai bună, mai frumoasă, mai conștientă si echilibrată. Până atunci am învățat să accept oamenii cu măștile si umbrele lor și bineințeles lucrez și eu cu ale mele.
Motto-ul meu “Ce faci pentru tine, dispare odata cu tine, ce faci pentru alții rămâne în eternitate” Albert Einstein
Vă aștept cu multă iubire pe salteluta de yoga! Namaste!”

@Ediția 10: Program seminarii și activități incluse în biletul Agenda Bio Agenda Bio #10 Activități pentru copii Branduri participante la Agenda Bio #10