fbpx

@EDIȚIA 10 – CLASA: Yoga ca dans al spiritului

Clasa Yoga ca dans al spiritului este inclusă în biletul Agenda Bio

În aceasta sesiune se vor folosi posturile ca pretext pentru a observa ceea ce aducem în ele, ceea ce este cu adevarat yoga, dincolo de forme, parcursul de la interior spre exterior, integrând în fundal și experiențe din dansul contemporan. Este un parcurs experiențial care pe lângă aliniamentul corect care este foarte important pentru conștientizarea mișcării, protejarea de răniri și susținerea corectă a corpului, propune și joaca cu diferite concepte: spațiu, spațiozitate, timp, atemporalitate, înrădăcinare, gravitație, imponderabilitate, activarea simțurilor periferice, balans, echilibru, dezechilibru, relaxare, alertă, efortul fără efort, sincronizării respirației cu mișcarea minții și corpul și nu în ultimul rând, alinierea cu universul vast.
Integrarea acestor aspecte duce la o mai mare ușurință în mișcare, la descoperirea mecanismelor corporale naturale, devenind astfel  mai spațioși, mai flexibili, mai puternici, mai fluizi, mai liberi, mai conștienți, mai înțelepți, ceea ce se transferă și asupra minții, asupra abordării situațiilor și relațiilor din viața de zi cu zi și de ce nu, cu infinitul. Este o meditație în mișcare. Veți înțelege cum să vă mișcați din centru, angajând întregul corpul și nu doar părți disparate, creând armonie, uniune și fluiditate în corp și minte. Veți căuta în voi acel spațiu interior de liniște din care să pornească acțiunile voastre. Veți deveni mai conștienți de tensiunile stocate în corp și minte și veți învăța cum să le eliberați. Veți accesa acea forța care stă ascunsă în interior și veți acționa din spirit. Nu este nimic magic, deși poate părea, este doar o altă perspectivă potrivit căreia suntem deja ființe spirituale trăind o experiență mundană și nu biete ființe pământene în căutarea disperată a unei experiențe spirituale.

 

Când? Duminică, 24 iunie 2018, de la ora 15:00 (durata: 1 oră și jumătate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), în cadrul evenimentului Agenda Bio, în sala Mare.

Cât? Participarea la această clasă este inclusă în biletul de intrare la întreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa se desfășoară în cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viață sănătos și fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet în valoare de 8 lei/persoană/zi. Biletul se poate achita doar numerar, la intrare și permite accesul în zonă de târg, cu degustări și testări de produse, în zona de restaurant vegetarian și la toate activitățile din clădire (seminarii de dezvoltare personală și nutriție, sesiuni de yoga). Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga/prosop lung/izopren și haine comode. Deoarece locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii în avans, completând formularul de aici:

Formular de înscriere

 

Cine susține clasa?

 

“Mă numesc Andhra Shen și vin din zona dansului contemporan/experimental dar și din zona de cercetare antropologică asupra mișcării și conexiunii minte-corp. Am îmbinat cunoștintele dobândite prin acreditarea “200 hours Hatha Yoga” cu o vastă experiență cu diferiți maeștri sau coregrafi din est și vest. Sunt pasionată de felul în care se realizează mișcarea organic, din centru, cu respirația, de biomecanică și paternuri corporale și de atitudine legate de locuri în corp de unde inițiezi miscarea. Doresc să împărtășesc prin practica yoga și acea organicitate, libertatea, bucuria și ușurătatea pe care o experimentezi în dans, dar mă interesează și aspectul terapeutic care acționează la un nivel subtil. “

 

 

 

 

@Ediția 10: Program seminarii și activități incluse în biletul Agenda Bio Agenda Bio #10 Activități pentru copii Branduri participante la Agenda Bio #10