fbpx

@EDIȚIA 10 – CLASA: Regenerare cu Yoga Nidra

Clasa Regenerare cu Yoga Nidra este inclusă în biletul Agenda Bio

 Momentele trebuie trăite cât mai benefic și mai intens pentru a face diferența în viața de zi cu zi.
Deși noi nu suntem conștienți de procesul de regenerare pe care îl parcurge corpul nostru, el se produce și noi suntem cei mai în măsură să-l asistăm și ajutăm pe tot parcursul lui. Cum puteți face asta? Printr-o sesiune de yoga în care învățați respirația conștientă, mobilizarea și flexibilizarea articulațiilor principale astfel încât să reduceți blocajele și să facilitați curgerea energiei prin corp, urmate de o călătorie în propriul corp. Toate vor aduce în final o stare de bine si de reîmprospătare, ușurare, dar și un somn odihnitor. Somnul este perioada în care organismul nostru se reface și cu cât avem un somn mai odihnitor și suficient, cu atât  stim ca procesele de regenerare au avut loc asa cum trebuie si toate organele noastre sunt odihnite si gata de lucru in ziua ce incepe. Efectul acestei ore de yoga se va resimți imediat, dar și în zilele ce vor urma.

Ce este Yoga Nidra și ce beneficii are?

Yoga Nidra este o ramură veche de mii de ani din Yoga, care constă într-o meditație ghidată prin care corpul este adus într-o stare de relaxare profundă, iar mintea este concentrată pe un singur obiectiv în momentul practicii. Exercițiul fără mișcare sau somnul conștient, cum mai este numită această forma de Yoga este un instrument foarte eficient în vederea eliberării tensiunilor fizice, mentale și emoționale. Este cunoscut faptul că gândurile și emoțiile sunt surse majore de aciditate în organism, iar Yoga Nidra elimină o cauză importantă a acestor dezechilibre. Practicarea ei determină scaderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, reduce ritmul respirației, relaxează mușchii, așa cum se întamplă și atunci când dormi, doar că de data aceasta numai corpul vostru va intra în această stare, în timp ce voi veți rămâne conștienți. Este modalitatea prin care se reduc efectele stresului cotidian, se echilibrează carențele de somn și se întrerupe șirul de gânduri ce se înlanțuie permanent, fiind ca o pauză de odihnă pentru mintea voastră. Practica constantă vă poate schimba chiar atitudinea cu care abordați situatiile cotidiene, dintr-una reactivă în una detașată și optimistă. Prin direcționarea atenției conștiente asupra corpului vostru și liniștirea gândurilor veți atinge acel echilibru, calm și stare de bine.

Cui se adresează?

Oricărei persoane indiferent de vârstă sau condiție fizică, dar mai ales celor care au o viață agitată cu factori de stres permanenți și un somn insuficient sau necalitativ. Este de asemenea benefică în cazul stărilor de oboseală, lipsă de energie și vitalitate.

Pentru a vă bucura din plin de sesiune, vă recomandăm să veniți deschiși și să vă lăsați în experiență complet!

 

Când? Sâmbătă, 23 iunie 2018, de la ora 15:00 (durata: 1 oră și jumătate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), în cadrul evenimentului Agenda Bio, în sala Mare.

Cât? Participarea la această clasă este inclusă în biletul de intrare la întreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa se desfășoară în cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viață sănătos și fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet în valoare de 8 lei/persoană/zi. Biletul se poate achita doar numerar, la intrare și permite accesul în zonă de târg, cu degustări și testări de produse, în zona de restaurant vegetarian și la toate activitățile din clădire (seminarii de dezvoltare personală și nutriție, sesiuni de yoga). Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga/prosop lung/izopren și haine comode. Deoarece locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii în avans, completând formularul de aici:

Formular de înscriere

 

Cine susține clasa?

 
Liliana Dogioiu este instructor yoga acreditat. A locuit timp de 7 ani în Asia, unde a descoperit și învățat să aprecieze simplitatea, să trăiască în momentul prezent, fără stres și să savureze fiecare clipă.

“Pasiunea și curajul de a face asta mi-au fost poate insuflate de instructoarea deosebită cunoscută în Jakarta, Indonesia, unde am locuit aproape doi ani. Am văzut la ea ce înseamnă pasiunea față de ceea ce faci și respectul față de conceptele yoga și am simțit energia emanată de acea pasiune. Asta este ceea ce-mi doresc să pot da și eu mai departe la cursurile mele, odată cu starea de bine și relaxare special atinsă într-o sesiune de Yoga Nidra”.