fbpx

@EDIȚIA 9 – CLASA: Sundao – Arta Respirației și a Stării de Bine

 

Clasa Sundao – Arta Respirației și a Stării de Bine este inclusă în biletul Agenda Bio

 

Felul în care vibrăm dă viață proiectelor noastre și susține împlinirea lor.
Ați observat cât de profund respiră un copil? Și câtă energie are în fiecare zi? Acest aspect se petrece deoarece în mod natural, copiii respiră preponderent abdominal. Iar adulții de azi, au respirat în copilărie la fel de profund și debordau de energie, de dimineața până seara. Dar a intervenit o schimbare, nu foarte ușor de sesizat, dar cu cauze ușor de resimțit. Pe masură ce creștem și înaintăm în vârstă, experimentăm tot felul de rigidități fizice și mentale. Din lipsa exercițiului fizic sau a mișcării, prin rutina zilnică, corpul nostru devine din ce în ce mai înțepenit. Apoi, avem tendința să ne așezăm prea mult în diferite obiceiuri, chiar tabieturi și urmăm același traseu mental, zi de zi. Asta rigidizează mintea și fixează principiile psihice prin care funcționăm. Dar funcționăm cu adevarat, la maximă capacitate și cu maxima noastra forță creatoare? Simțim oare că înflorim pe zi ce trece? Fiind mai tot timpul cu atenția la nivel exterior, agățată de cele ce se întâmplă în afara noastră, respirăm din ce în ce mai superficial, neatent sau complet haotic.
Respirația profundă, cu atenția pe abdomenul inferior, atât în viața de zi cu zi, cât și pe parcursul unor posturi sau exerciții ușoare, reprezintă o adevărată ancoră care ne menține într-o stare emoțională și mentală stabilă, indiferent de furtunile cu care ne confruntăm sau provocările pe care le întâlnim.
O singură respirație este suficientă pentru a ne reconecta cu puterea noastră interioară și pentru a ne aduce la suprafață comorile pe care nu le valorificăm la adevaratul lor potențial. Starea noastră de bine influențează munca pe care o desfășurăm, relațiile intime sau profesionale pe care le avem sau echipa din care facem parte.

 

SUNDAO – Arta Respirației și a Stării de Bine este interpretarea unică a lui Master Yu Jae-Sheen despre arta tradițională daoiste practicată de mii de ani în munții Coreei (Daoism de munte). Este un antrenament de pregătire a minții și a corpului pentru dezvoltare fizică, mentală și spirituală, în perfectă armonie, prin activarea și consolidarea energiei vitale Qi/Chi/Ki.

 

*Nu uita acasă: apă pentru hidratare, minte deschisă, inimă caldă și curiozitate!
Când? Sâmbătă, 12 mai 2018, de la ora 17:00 (durata: 1 oră și jumătate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), în cadrul evenimentului Agenda Bio, în sala Mare.

Cât? Participarea la această clasă este inclusă în biletul de intrare la întreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa se desfășoară în cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viață sănătos și fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet în valoare de 8 lei/persoană/zi. Biletul se poate achita doar numerar, la intrare și permite accesul în zonă de târg, cu degustări și testări de produse, în zona de restaurant vegetarian și la toate activitățile din clădire (seminarii de dezvoltare personală și nutriție, sesiuni de yoga). Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga/prosop lung și haine comode. Deoarece locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii în avans, completând formularul de aici:

formular de inscriere

 

Cine susține clasa?

Lavinia Marin a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative, apoi a activat mai mulți ani în publicitate, relații publice și mass-media (televiziune). După ani petrecuți în redacții, executând o muncă solicitantă și stresantă, a întâmpinat reale probleme de sănătate – epuizare și oboseala cronica, atacuri migrenoase, insomnii, atacuri de panică ș.a. Căutările personale, studiul aprofundat al buddhismului, precum și practica meditației au reușit să-i ofere refugiul zilnic și să-i susțină eforturile pentru a face față unui mediu de lucru foarte competitiv și solicitant. În timp, consolidându-și starea de sănătate și vitalitatea, a luat decizia să devină Instructor Yoga pentru Copii, cu certificări de Facilitator Sundao, practică a Daoismului de munte, originară din Coreea de Sud.