fbpx

@EDITIA 8 – CLASA: BODYART Myofascials

 

 

Clasa inclusa in biletul Agenda Bio

Numai atunci cand poti fi extrem de flexibil si moale, poti fi extrem de tare si puternic. (Proverb zen)

BodyART este un antrenament holistic, cu exercitii inspirate din yoga, pilates, qigong, kinetoterapie, dans, urmand ciclul celor cinci elemente din medicina chineza traditionala si principiul alternantei yin–yang. In traditia chineza cele cinci elemente (apa, lemn, foc, pamant, metal) corespund celor cinci perechi de organe Zang-Fu (rinichi – vezica urinara, ficat – vezica biliara, inima – intestin subtire, splina – stomac, plamani – intestin gros) si celor cinci emotii specifice (teama, furie, bucurie, ingrijorare, tristete). Alternanta yin-yang va fi regasita la nivelul miscarilor coordonate cu respiratia (deschidere – interiorizare, forta – relaxare, dinamic – static).

BodyArt Myofascials este o clasa in care lucram in special cu sistemul de fascii – tesuturile conjunctive ce imbraca muschi, oase, organe interne, vase sanguine si nervi. Fascia, acest sistem complex, are o puternica memorie emotionala, in ea “depozitandu-se” fricile noastre din trecut, traumele, chiar de la o varsta foarte frageda, starile de tristete, anxietate, furie, dezamagire, vinovatie, confuzie. Intelegerea acestor aspecte ne va da o alta perspectiva asupra modului in care un tip sau altul de miscare ne aduce beneficii – sau dimpotriva – la nivelul functionarii corpului si al echilibrului mental, emotional si energetic.

BodyArt Miofascial ne ajuta sa eliberam din corp blocajele – fie ele de natura fizica sau emotionala, ambele aspecte fiind interconectate,  sa eliminam stresul, sa ne simtim mai usori, mai liberi, mai plini de viata si mai centrati. Clasa se va incheia cu o sesiune ghidata de relaxare contemplativa si automasajul unor puncte de pe meridianele energetice.

 
Cand? Sambata, 27 ianuarie 2018, de la ora 10:30 (durata: o ora si jumatate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), in cadrul evenimentului Agenda Bio, in sala Yoga.

Cat? Participarea la aceasta clasa este inclusa in biletul de intrare la intreg evenimentul Agenda Bio.

Clasa are loc in cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viata sanatos si fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet in valoare de 8 lei/persoana, care se poate achita doar numerar, la intrare. Biletul permite accesul in zona de targ, cu degustari si testari de produse, in zona de restaurant vegetarian si la toate activitatile din cladire (seminarii si sesiuni de yoga).

Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Adu cu tine propria saltea de yoga si haine comode. Pentru sesiunea de relaxare, iti recomandam sa aduci o bluza de trening sau o patura. Pentru ca locurile sunt limitate trebuie sa te inscrii in avans, completand formularul de aici:

formular de inscriere

Cine tine clasa?

  Dana Mirza este instructor in cadrul Fundatiei Romane de Qigong, unde preda tai chi si qigong pentru sanatate feminina. De cativa ani a descoperit si frumusetea altor practici terapeutice care au la baza principii din medicina traditionala chineza, precum: bodyART si Yin Yoga, pe care le impartaseste cu multa placere si bucurie cu cei din jur.

De bodyART s-a indragostit la prima vedere, aprofundand apoi bodyArt Contact, Myofascials & Trigger Points, Best Age si Energy.

 

@Editia 8: Program seminarii si activitati incluse in biletul Agenda Bio

Branduri participante la Agenda Bio 8