fbpx

@ Editia 6 – Seminar: Medicina naturista Ayurveda-stiinta vietii

Seminar inclus in biletul Agenda Bio

Ayurveda reprezinta un sistem complex de intelepciune, originar din India, si semnifica “stiinta vietii”. Ea trateaza fiinta umana dintr-o multitudine de perspective, corelatia fiind aceea de suflet-spirit-corp fizic.

Ayurveda este cel mai vechi sistem de sanatate cunoscut de omenire, datand de peste 5 000 de ani, fiind perfect aplicabil in orice timp si spatiu, perfect adaptat la cerintele vietii contemporane, datorita principiilor atemporale pe care le sustine.

Continutul seminarului:

  • Etimologie, semnificatii si traditia ayurvedica in India
  • Tratate fundamentale de ayurveda
  • Tipologiile ayurvedice- Vata, Pitta si Kapha- caracteristicile fiecareia si diferente
  • Semnificatia subtila a gusturilor in ayurveda
  • Terapii de detoxifiere ayurvedica
  • Masajul ayurvedic- descrierea uleiurilor indicate in functia de tipologia predominanta
  • Discutii libere si sesiune de intrebari si raspunsuri.

Beneficii ale prezentarii:

– vom descoperi in participanti posibilitatile latente ale propriei lor fiinte, prin autocunoastere adecvata si auto-obiectivare, urmarind integrarea armonioasa a acestora in mediul socio-emotional in care traiesc;
– vom cunoaste corespondenta dintre gusturile subtile si starile emotionale pe care le avem in mod constant si cum le putem imbunatati;
– vom deprinde cum sa obtinem si mentinem un tonus optimist, care ne va facilita accesul la reusita in activitatile pe care dorim sa le realizam;
-vom invata despre terapiile ayurvedice adecvate tipologiei constitutionale a persoanelor in cauza, a atitudinilor mentale adecvate, precum si a eventualelor afectiuni, cu scopul ameliorarii si armonizarii starii de sanatate globala a fiintei.

Cand? Sambata, 16 septembrie 2017, de la 13.00  (durata: 1 ora si jumatate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), in cadrul evenimentului Agenda Bio,  in cladire, in sala 3.

Cat? Participarea la acest seminar este inclusa in biletul de intrare la intreg evenimentul Agenda Bio.

Seminarul are loc in cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viata sanatos si fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet in valoare de 8 lei/persoana, care se poate achita doar numerar, la intrare. Biletul permite accesul in zona de targ, cu degustari si testari de produse, in zona de restaurant vegetarian, in zona de relaxare in hamace si la toate activitatile din cladire (seminarii, conferinte, ateliere de gatit, sesiuni de yoga si activitati educationale pentru copii).

Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum? Pentru ca locurile sunt limitate trebuie sa te inscrii in avans, completand formularul de aici:

formular de inscriere

Cine sustine seminarul?

Vasile Scarpet

Profesie sa de baza este de profesor de istorie, iar acum este  Lector si consultant ayurveda, pe care o studiaza incepand cu 2005, in cadrul Asociatiei de Promovare a Medicinei Neconvetionale din Romania. Printre activitatile sale se numara seminarii de introducere in ayurveda, nutritie ayurvedica, consultanta specializata, yoga integrala, masaj ayurvedic si de relaxare, tabere spirituale de ayurveda si multe altele.

A participat de mai multe ori la emisiunea “Puterile secrete” de la postul 6 TV si la „Arta Fericirii”, la TVR 2, unde a prezentat aspecte legate de ayurveda si efectele terapiilor ayurvedice asupra starii de sanatate, fiind de asemenea autorul a numeroase articole de profil.

Vasile a creat si un grup pentru toti cei care doresc sa afle mai multe informatii despre Ayurveda. Pentru orice intrebare si informatie il puteti contacta pe email (la adresa o_lumina@yahoo.com) sau la telefon 0725081061.

Eveniment pe Facebook Branduri participante la Agenda Bio 6

@Editia 6: Program seminarii, conferinte si activitati incluse in biletul Agenda Bio

@Editia 6: Ateliere si activitati pentru copii