fbpx

@ Editia 3: Conferinta gratuita: Combinarea alimentelor si mancatul constient

Conferinta gratuita

Combinarea alimentelor si mancatul constient: Principiul celui mai mic efort in nutritie

Din punct de vedere fiziologic cunoastem foarte bine modul in care functioneaza componentele corpului uman. Din punct de vedere biologic cunoastem la fel de bine structura si modul in care alimentele, in mod individual, sunt metabolizate in organism. Cand incercam insa sa intelegem modul in care combinarea alimentelor si interactiunea dintre ele se comporta intr-un sistem complex corp-minte, chiar si cei mai mari oameni de stiinta conclud faptul ca mai avem multe de invatat. Imaginea finala pare sa nu fie mereu formata din suma partilor componente. Ce e de facut, asadar?

Principiul celui mai mic efort in nutritie exprima faptul ca atunci cand fiecare parte componenta are randamentul maxim, in care fiecare componenta functioneaza dupa principiile ei naturale, rezultatul final va fi cel mai aproape de varianta optima. Este solutia perfecta, fara gres? Cu siguranta nu, insa e cea care are cele mai mari sanse de succes.

Cine sustine conferinta?

Mircea Nicoara este tehnician nutritionist, fondator al platformei Airyoga.ro si instructor Air Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga si Yin Yoga. “Cred ca aveam doar 18 sau 19 ani cand am realizat ca stilul de viata creeaza zi de zi modificari subtile si insesizabile in corpul si mintea noastra, modificari care mai devreme sau mai tarziu, vor capata o inertie suficient de mare incat sa determine calitatea vietii noastre. Voiam sa invat din timp sa am grija de corpul meu si sa imbatranesc frumos.  Asa a inceput calatoria mea de explorare a modului in care functioneaza, in mod natural, sistemul nostru digestiv, dar si mecanismele mintii in raport cu procesul nutritiei. 10 ani mai tarziu, pot sa spun ca aceasta explorare a devenit pasiunea mea cea mai importanta.”

Cand? Duminica, 15 ianuarie 2017, de la orele 17:00.

Unde? Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), in cadrul evenimentului Agenda Bio, sala de conferinte.

Cat? Participarea la acesta conferinta este gratuita, in baza biletului de intrare.

Cum? Pentru ca locurile sunt limitate trebuie sa te inscrii in avans, trimitand un email la adresa mircea@airyoga.ro, in care sa mentionezi numele persoanei/persoanelor care vor participa.

Conferinta are loc in cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viata sanatos si fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet in valoare de 8 lei/persoana, care se poate achita doar cash, la intrare. Biletul permite accesul in zona de targ, in sala de seminarii, sala de conferinte, zona de restaurant si include degustari si testari de produse din zona de targ. Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.